csak a változás állandó

Sokan, akik olvassátok ezt a blogot, ismeritek a történetemet. A történetet, ahogy egy óriási vargabetűvel bankárból fotográfus lettem, és ahogy ebbe az egész világom földrengésszerűen belerázkódott. Talán tudjátok azt is, hogyan találtam rá életem szenvedélyére, a fényképezésre.

Sokan követtétek velem az elmúlt öt évet, amit végigfotóztam. Többen ismeretlenül egymásról is tudtatok, érdeklődtetek egymás iránt, figyeltétek egymás életének alakulását.

Elmondhatatlanul sok pozitív élmény ért ebben a csodálatos időszakban. Egyedi és meghatározó történetek, amiket hallhattam, amikből tanultam, amiknek részükké is válhattam, amik által gazdagodhattam. Fantasztikus egyéniségekkel találkoztam, érdekes és pozitív személyiségekkel, akik inspiráltok, megnevettettek, akik szerettek, és akik szeretitek a képeket, amelyeket én is szeretek.

Néhányotokkal barátokká váltunk, és ezért sosem tudok elég hálás lenni.

Amióta fotós vagyok, olyan harmónia van bennem a hivatásommal kapcsolatban, amiről korábban álmodni sem mertem. Fényképezőgéppel a kezemben mindig úgy érzem, a helyemen vagyok a világban, és bármi lehetséges, és ezt talán csak a legeslegeslegszerencsésebbek mondhatják el egymásról. Meg az idegesítő jótündérek a mesékben.

Olyan elképesztő öt év áll mögöttem, ami boldog vihogással, idióta bohóckodással, megható pillanatokkal, hosszan rezonáló élményekkel lett telis-tele. És megállíthatatlan fejlődéssel.

Észre kellett vennem ugyanis, hogy van bennem egyfajta olyan belső hajtóerő, ami nyughatatlanná tesz, folyamatos megújulásra, fejlődésre-tanulásra, tapasztalásra és újabbnál újabb ismeretlen területek felfedezésére ösztökél, amely feszít és lök előre az utamon, megállíthatatlanul.

Ez az a belső hajtóerő, ami közgazdászból fényképészt faragott belőlem, hogy rálelhessek az igazi hivatásomra és megtaláljam a boldogságomat.

Ez fordított legelőször az esküvők fotózása felé, aztán folyamatosan tágította a látószögemet és az esküvők mellé egyre többféle új fotótémát gördített az utamba, hogy csak le kelljen hajolni értük és felvenni.

Nemrég pedig ez a belső erő ismét rámkacsintott, és feltárt előttem olyan libabőrösen izgalmas és mámorítóan ismeretlen lehetőségeket, amelyek izzón és megállíthatatlanul vonzanak maguk felé. Erről egyelőre ennél többet nem szeretnék elárulni, de remélhetőleg, ha majd eljön az ideje, sok-sok arcpirítóan érdekes dologról tudok beszámolni.

Annak érdekében viszont, hogy teret és lehetőséget adhassak ennek az új kalandnak, és azért, hogy ezzel együtt minden elképzelhető és eddig elképzelhetetlen figyelmet meg tudjak adni azoknak, akik rám bízzák legfontosabb pillanataik megörökítését, 2016-ban egy igen szűk és kivételes csoportra korlátozom az esküvős párjaim körét.

Akikkel már elköteleződtünk egymás felé, remélhetőleg örömmel fogjátok tapasztalni, hogy a figyelmem nem oszlik meg sok-sok különböző esküvő között, hanem arra irányul, hogy minél teljesebb élményt nyújthassak számotokra.

Azoktól az esküvő előtt álló pároktól pedig, akik engem szeretnének felkérni fotósuknak, megértést és türelmet kérek. Abban az esetben, ha a fentiek miatt már nem tudom elvállalni a történetük elmesélését, szívesen ajánlok magam helyett olyan kollégákat, akik szintén végtelen szakmai alázattal, humorral, érzékenységgel és odaadó figyelemmel fényképeznek és akiknél jó kezekben remélem őket.

Végezetül pedig, Hérakleitosz szerint az életben egyetlen dolog van, ami állandó, és ez a változás.

Azt hiszem, úgy alakult, hogy én ebben az állandó változásban lelem meg újra és újra a belső harmóniámat, mindig megújuló és kimondhatatlanul izgalmas utak felfedezésével. Ettől leszek több én magam is, és ettől tudok egyre többet és többet adni másoknak.

Hiszem és remélem, hogy nemsokára ennél bővebben is tudok minderről írni, és hogy a 2016-os év soha nem látott csodákat tartogat.

Mindannyiunk számára.

Hozzászólások

hozzászólás

You may also like

2 comments

  • Anikó Kiss February 9, 2016  

    Drága Meli! Legyen részed/részünk sok-sok új csodában. Izgatottan várom a “beszámolót”! Ölellek szeretettel <3

  • Anikó Kiss February 10, 2016  

    Drága Meli! Legyen részed/részünk sok-sok új csodában. Izgatottan várom a “beszámolót”! Ölellek szeretettel <3

error: Content is protected !!