Orsi + Gabi

Bor, mámor, meg Orsi és Gabi

Hajnal fél kettő. A borászat előtti hintában ülünk és lóbáljuk a lábunkat Orsival, mint a gyerekek. Nézzük a fergeteges esküvői buli fényeit, a táncolók elmosódó mozdulatait, emlékezünk a napra és a vigyorunk fülig ér.

Ez érzésre úgy két perccel, valójában uszkve tizenkét órával azután történik, hogy ülünk a hotelszoba padlóján törökülésben és elhadarom a szentbeszédemet: minden pillanatot kétszer kell megélni, mert kettőt pislogunk és vége a napnak.

20150829-190815-3Valami bölcs egyszer azt mondta, hogy ha nincsenek elvárásaid, nem csalódhatsz. Marha okos elméleti matéria ez, de nagyon utálom, mert hogy hogy a búbánatos öreg ördögben kell véghezvinni, arról ötletem nincs. Úgyhogy mindig, minden esküvő előtt vannak elvárásaim. Ha finomabban akarunk fogalmazni, akkor megérzéseim. Arról, hogy milyen lesz a hangulat, hogy hogy alakul majd a nap, mennyire lesz pörgős, mennyire romantikus vagy vicces. Hogy hogy fogom magam érezni és mik lesznek a sarokpontok, amik később elsőre beugranak majd az esküvőről. Aztán persze hajnalban általában büszkén állapítom meg, hogy megint nem sikerült előre kiszámolnom az életet és az ismét meg tudott lepni valamivel. És így van ez jól.

20150829-190907-2Amikor Orsi és Gabi esküvőjére cihelődtem, arra gondoltam, ez lesz az év esküvője. Persze elég nagy a konkurenciaharc ezen a téren, mert akkorra már jópár esküvőről mentem úgy haza, hogy az volt az év esküvője. De a hihetetlen lelkes és vigyorgós menyasszonkám, akivel alig vártam, hogy újra találkozzak, a lélegzetelállító helyszín, a szőlőtőkék között suttogó szél, a fékevesztetten bolondnak tűnő násznép, a légiesen könnyed, mégis elegáns esküvői ruha, az esti meleg napsütés ígérete mind-mind azt vetítették elő, hogy nekem ezen a napon bizony bitangul jó lesz. És lett.

20150829-183922Gabitól viszont féltem egy kicsit. Nem tudtam hová tenni az elején, mert nem alakult ki szilárd véleményem, nem beszélgettünk hosszan, akkor is mindannyian annyira fáradtak voltunk, mintha előtte éjjel esküvőztünk volna – mondjuk ez pont így is volt, igaz, nem azonos esküvőn és én fotóztam, Gabiék meg mulattak. És az úgy van, hogy az ismeretlentől mindig tart az ember picit. Úgyhogy az egyik sarokkövem erről az esküvőről Gabi lett. Kiderült, hogy remek pasi, hogy jól szereti Orsit, és isteni humora van, hogy nem fél bohóckodni, de komolyan veszi az esküvői beszédét. Az esküjéről nem is szólva.

20150829-185647A másik sarokkövem pedig egyértelműen a ruha. A menyasszonyok, akik vannak olyan elszántak és vakmerőek, hogy leülnek velem beszélgetni, tudják, hogy kardoskodni szoktam a kényelmes esküvői ruha mellett. Csak semmi abroncs, semmi kényelmetlen halszálka, semmi habcsók és semmi dögnehéz anyag, amit egész nap cipelni kell, mint valami kitinpáncélt. Az ideális menyaruha szerintem könnyű, laza és szellős, elegáns vagy bohém, mindegy, de hagyja a viselőjét lélegezni, élni, enni, mozogni-táncolni, vagyis élvezni az egyik legklasszabb napját. Mert a sokéves tapasztalat azt mondatja velem, hogy a boldog menya a legjobb menya, és boldog menyát sokkal nehezebb találni szigorú hétrétegű fehér páncélzat alatt.

20150829-183511-EditNa jó, és persze minden más is atomjó volt. A szoros baráti ölelések, a féktelen-boldog táncok, az örömanya ironikus humora, a nemzetközi násznép sokszínűsége, a hőség ellenére végig kitartó lelkesedése, a leírhatatlan poénok, a cinkos összekacsintások, a szertartás alatt legördülő könnycseppek.

És mindenek felett Orsi félelmetesen pozitív személyisége. A csicsergés, a vigyorgás, a szókimondás, a fékezhetetlen energiák, a dolgok megélése. Az első pillanattól közös hullámhossz, a jutalomjáték fotózás.

Nekem a legjobb a világon.

20150829-190552Hosszú ideje nem osztok már meg képekből készült kis zenés filmeket. Tudom én, hogy sokkal fárasztóbb plusz egyet kattintani és még további három percet egy helyben ülni, ezt már csak azok teszik meg, akiket valamilyen furcsa oknál fogva a szokásosnál jobban érdekel az esküvők világa, meg ismeretlen emberek történetei. De ezt a kis klipet én szeretem. Nagyon. Ha csak egy videót ülsz végig a rengetegből, amit nálam találsz, legyen az az egy most ez.

(HD minőségért kattints a vimeo feliratra a jobb alsó sarokban. Tudom, tudom. Újabb kattintás. De megéri.)

Helyszín: Hilltop Borhotel és Étterem, Neszmély (http://www.hilltop.hu)

Készülődés helyszíne: Kristály Imperial Hotel, Tata (http://www.thecrystalhotel.com)

Dekor: Mezítlábas Szerelem / Bajor Évi (http://mezitlabasszerelem.hu)

Ruha: Daalarna / Benes Anita (http://www.daalarna.hu)

Smink: SYKA / Fehérvári Orsi (http://www.syka.hu)

Ékszerek: a nagyi csodaszép fülijei

Hozzászólások

hozzászólás

You may also like

error: Content is protected !!